AktivVirken

Arrangementer i AktivVirken

Foredrag om Holmegård glas - 12. april 2023


Tidligere hyttedreng og guide på Holmegaard Glasværk fortæller om ”Min forunderlige arbejdsplads mellem geniale designere og glaskunstnere”. den forunderlige arbejdsplads med signere og glaskunstnere ”.

Foredraget er morsomt, levende og fyldt med muntre anekdoter. Erik Brix Petersen fortæller i ca.

en halv time om det historiske, og hvad der fik Henriette Danneskjold Samsøe til at anlægge et glasværk på kanten af Holmegaard mose i 1825, og om de tre brande der hver gang lagde glasværket i ruiner. Efter en pause med kaffe hører vi om tiden, da Erik blev ansat, som hyttedreng i 1954, og arbejdede sammen med over 100 drenge mellem 14 og 17 år, om hvorfor han blev guide, og hvordan glasværket blev overtaget af en spekulant, som tømte det for værdier, og lod det erklære konkurs.

Erik viser og fortæller også om København kommunes sølvbryllupsglas til regentparret og Dansk Industris bryllupsglas til Kronprinsparret, lige som så kendte ting som provenceskålen, klukflasken og lotusstagen m.m.

I stedet for lysbilleder har Erik over 80 forskellige glasting med. Både såkaldt "fusk": Heste, katte, fugle og fisk, men også ting fra produktionen: Lamper, vaser, fade, skåle, flasker og drikkeglas.

Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål og se nærmere på alle glastingene.

Tidligere arrangementer:

Spis sammen på Restaurant Udsigten 

Mandag, den 21. nov. kl. 12 mødes vi på Udsigten til et spis sammen arrangement.

Foredrag om Rom af Helge Kamp 9. nov. 2022

Romersk causeri med forfatteren og livsnyderen Helge Kamp.
Foredrag med fokus på den romerske folkesjæl. Her får du svar på spørgsmål som:
Er den romerske mands navlestreng til "mamma" virkelig så ubrydelig?
Er det en skrøne, når man taler om romersk bureaukrati?
Hvor var Rom uden siestaen?
Foredraget er meget underholdende og indeholder en vidunderlig, visuel slentretur gennem de romerske kvarterer.

onsdag, den 9. nov. kl. 14.00 i Gule Hal

Medlemmer gratis – ikke medlemmer kr. 50,-

Spis sammen på Pakhuset Bruanstein 

AktivVirken inviterer til en hyggelig frokost onsdag, den 22. juni kl. 12.00 på Pakhuset Braunstein med et lille foredrag om stedet på ca. 10 minutter.

Der vil blive serveret en frokostplatte samt en lille øl. Drikkevarer herudover er for egen regning. Der holdes en lille pause, hvor vejret forhåbentlig tillader os at komme en tur ud, inden der serveres kaffe og kage. Med dette arrangement vil vi gerne ønske alle en rigtig god sommer.

Pris for medlemmer kr. 50,- Ikke medlemmer kr. 250,-

Foredrag med Ken Kristensen

Ken Kristensen, som er formand for Kultur- og idrætsudvalget i Køge Kommune og er med til at bevilge penge og lokaler til vores forening kommer og holder foredrag om sin tid som politimand og sikkerhedsvagt. Ken har blandt andet været med til rydning af ungdomshuset på Jagtvej. 

Gule Hal onsdag den 11. maj 2022 kl. 14.00 

Ikke medlemmer er velkomne - Kaffe 10 kr.


Foredrag om sund kost

 onsdag, den 24. nov. 2021 kl. 11.00

Ernæringsterapeut Karen Nørby holder foredrag om sund kost. Karen vil også servere en let frokost, som smagsprøve på noget sundt mad. Medbring selv (sunde) drikkevarer.   

 Gratis for medlemmer.

 Tilmelding senest 24/11 via NemTilmeld

 Jule spis sammen dag

 i LilleSyds Forsamlingshus, Bjergvej 8, 4681 Herfølge 

Fredag, den 19. november 2021 kl. 11.00 mødes vi hos Peter Aalbæk på ovenstående adresse. Der vil blive serveret en let frokost og efterfølgende en kop kaffe, som er gratis for medlemmer. Drikkevarer er for egen regning.

Eva Melhoff, som er sognepræst i Snesere, kommer og fortæller nogle julehistorier og en fra LilleSyd vil fortælle lidt om deres store projekt.

Tilmelding senest fredag, den 12. november. Tilmeldingen skal ske via modtaget mail med NemTilmeld

Vi glæder os til at se jer, og håber vi får en rigtig hyggelig dag sammen.

Foredrag 

PIGERNE PÅ SPROGØ

Du har måske set filmatiseringen af Jussi Adler Olsens roman ”Journal 64”, som tager udgangspunkt i en journal for en af de piger, der blev anbragt på Sprogø.

Foredragsholderen Carsten Egø Nielsen vil fortælle historier fra de mange år, hvor unge kvinder af forskellige årsager blev anbragt på Sprogø. Vi skal høre om baggrunden for anstalten og om hverdagen for beboerne.

Christian Keller, overlæge ved de Keller'ske anstalter, oprettede i 1923 internatet på Sprogø for åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder.Internatet eksisterede indtil 1961.

Christian Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Allerede i 1911 havde Keller fået oprettet et tilsvarende internat for mænd på Livø.

Sted: Gule Hal

Tid: Onsdag, den 27. oktober 2021 kl. 13.00

Tilmeldingsfrist: fredag, den 22. oktober.

Pris: Gratis for medlemmer, ikke medlemmer kr. 75,-

Spis sammen

Onsdag, den 30. juni 2021 kl. 12.00 mødes vi på Hotel Niels Juel, hvor vi spiser en hyggelig frokost, som er gratis for medlemmer dog skal man selv betale for drikkevarer.

Generalforsamling i Solgårdsparken

Mandag, den 21. juni kl. 11.00 afholdes generalforsamling i Solgårdsparken. Efterfølgende serveres der smørrebrød og vi går en tur i Botanisk Have. Alle er velkomne, dog er det kun medlemmer, som har stemmeret. Medbring service og drikkevarer. Tilmelding senest 11/6

Køge Miniby

Onsdag, den 19. maj mødes vi i Køge Miniby kl. 10.30, hvor der vil være en guidet rundvisning i grupper af 15 personer. Vi skal se værkstederne, hvor de har bygget de 667 små huse, som stadig kan ses i fuld størrelse i Køge. Herefter vil der være lidt socialt samvær over 2 stk. luksus smørrebrød, 1 øl/vand eller vin samt kaffe i deres nye Café.

HUSK: Coronapas og betaling af kontingent

Tilmelding: senest den 7. maj

Aflysning

Det er klart med stor ærgrelse, at vi nu efter mange skriverier aflyser frokosten d 8 december.

 Der er i bestyrelsen enighed om, at vi ikke skal tage nogle chancer, -   eller omgås reglerne, som vi rent faktisk synes er svære at tolke.

Vi vil her i skrivende stund love Jer, at I har en dejlig frokost med socialt samvær til gode i det kommende år.  

Vi vil ønske Jer en god og tryg tid her fremover

Jule-spis-sammen

tirsdag, den 8. december 2020 - aflyst

Vi mødes kl. 12.00 på Hotel Niels Juel, som har reserveret vinkælderen kun til os og, hvor der vil være god plads. Husk mundbind.

Der vil blive serveret en dejlig juleplatte, 1 øl/vand og en kop kaffe. Alt dette er helt gratis for vores medlemmer, som bonus for aflyste aktiviteter i løbet af året. Øvrige drikkevarer er for egen regning.

Tilmelding senest fredag, den 20. november, da vi her skal afgive endelig bestilling. I tilfælde af lille tilslutning eller regeringens begrænsning i antal personer, kan det blive aflyst, men så får I besked den 24. nov.

 Vi glæder os til at se jer, og håber vi får en rigtig god dag sammen.

Spis sammen dag

i LilleSyds Forsamlingshus, Bjergvej 8, 4681 Herfølge

onsdag, den 4. november 2020 kl. 10.45

Kl 11 fortæller Peter Ålbæk ca 20 min om sine ideer for området, og måske er vejret til en lille rundvisning.

Vi informerer derefter kort om genåbningen i AV.  

Derefter hygge og en frokost anretning med efterfølgende kaffe og kage, - traktementet er jo som bekendt gratis for medlemmer:) 

Drikkevarer er for egen regning.

 HUSK:  Mundbind, håndsprit, - og evt gummistøvler!

 TILMELDING SENEST d 28 oktober

***********************************************

Foredrag mandag, den 3. februar 2020 kl. 13.00

 Lys i mørket - mit liv som blind

Eva Melhof holder foredrag om, hvordan det er at blive blind, og hvordan man klarer dagligdagen uden at kunne se. 

Eva er på 27. år præst ved Snesere kirke. Hun blev blind i januar 2003 og mistede sit ene ben halvandet år efter. Men livet var heldigvis ikke slut, men tilværelsen skulle nu leves på helt nye og ændrede vilkår. Eva vil komme ind på, hvordan man holder modet oppe, når livet byder på en livssang med så mange toner i mol. Hun vil også fortælle om, hvordan hun klarer præstegerningen, når synet er væk. 

Beretningen om hendes liv er levende, optimistisk og fyldt med humor. For der er stadig meget at leve for, fastslår hun med et smil.

Tilmelding: senest 31. januar 2020 på mail aktivvirken@gmail.com

Sted: AktivVirken, Gule Hal, Strandpromenaden 1, 4600 Køge.

Entre: Kr. 50,- Medlemmer gratis.

Onsdag, den 4. december 2019 er der spis sammen dag - med underholdning i Gule Hal fra kl. 11.30 - 15.30

AktivVirken har ”Spis sammen dag”, hvor vi først spiser frokost sammen og hyggesnakker. Efterfølgende kommer den lokale pianist Nikolaj Skaaning og underholder os. Der bliver også noget fællessang.

Nikolaj er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med slagtøj som hovedfag. Spiller nu primært klaver og orgel. Som pianist har Nikolaj spillet med bl. a. Michael Carøe, Kirsten Siggaard, Gorm Hovaldt, Tatiana Kisselova og sangerinderne fra Bakkens Hvile. Han er korleder for voksenkor, kirkekor og børnekor. Ansat som organist i Hårlev/Varpelev Kirker på Stevns. Underviser på Køge Musikskole.

Kom og få nogle hyggelige timer. Husk det er gratis for medlemmer, men medbring drikkevarer.

Tilmelding: Senest den 25. november på sms til 23 31 63 39 eller på aktivvirken@gmail.com

Tirsdag, den 26. november er der foredrag med Grete Rahbek i Gule Hal fra kl. 10.30 – 13.00

Grete Rahbek vil fortælle om livsstilssygdomme. Hvad man kan gøre ved dem, og ikke mindst hvordan man kommer videre i livet.

Hendes motto: Når du kan bringe din krop derhen, hvor den er nu, kan du også bringe den tilbage.

Mød op, hør foredraget , og vær med i en interessant debat. Det er gratis for medlemmer og kun 50 kr. for ikke medlemmer.

Onsdag den 25. september kl. 13 er der gratis foredrag med Filucka i den Gule Hal

Om foredraget Fang Drømmene:

Jeg kommer og holder et foredrag, som henvender sig til dig, der ønsker at få mere ud af livet. Dig, der har store eller små drømme, men som ikke helt ved hvordan du skal udleve dem. Dig, der har en idé om hvor du godt kunne tænke dig at komme hen, men som har brug for et kærligt los bagi og et inspirerende forbillede til at vise vejen.

I sommer udkom min første bog: ”Fang Drømmene – Find modet til at gå din egen vej mod et liv i frihed”. Det er den foredraget tager sit udgangspunkt i.

Det bliver et foredrag med humor, alvor og stof til eftertanke. Ligesom min bog, er mit foredrag en blanding af min personlige historie og en gennemgang af modellen FRIHED, så du får nogle konkrete redskaber med dig, som du kan bruge i dit arbejde med at gøre drømmene til virkelighed - det er aldrig for sent.

Foredraget varer i ca tre kvarter til en time, bagefter er der mulighed for at stille spørgsmål og købe en signeret bog.

Jeg glæder mig til at se dig!

Mandag d. 13. maj kl 13: Gratis foredrag med Pia Gommesen i Den Gule Hal - kaffe og kage koster lidt :-) 

Hvad skal der til, for at du får det bedre? 

Vil du også være en del af fællesskabet, og komme videre med dit liv?

Det er de spørgsmål Pia stiller, og hun lytter til de svar du har, for det er dig det handler om. 

Pia Gommesen er ansat i "Dig, trivsel og sundhed", som er et tæt samarbejde mellem boligområderne i Køge, Helhedsplanen, Sundhedsafdelingen i Køge Kommune og Center for Dansk og Integration. Endvidere kommer Pia forbi AktivVirken, såfremt medlemmerne er interesserede. Pia har en bred erfaring som sygeplejerske gennem 30 år, og har tidligere arbejdet med sundhedsfremme for socialt udsatte. Hun er også NADA behandler, instruktør i MediYoga (medicinsk yoga), og hun er tillige uddannet rygestopinstruktør via Kræftens Bekæmpelse.

*********************************

Fredag 31.03. kl 10-13: Introduktion til sikkerhed på nettet på  storskærm i Salen.

Er du i tvivl om antivirusprogrammer og cookies, eller tror du , at du bevæger  dig sikkert på nettet?? Medbring PC, tablet eller Smartphone.

Fredag den 31.03. kan du få Mark Larvings introduktion til sikkerhed på nettet i Salen.

Introduktionen vil foregå på storskærm og er for alle, uanset om du er i tvivl om antivirusprogrammer og cookies, eller om du tror, at du bevæger dig sikkert på nettet!
Medbring din PC, tablet eller Smartphone.

Tips & tricks til PC, tablet og smartphone - i marts måned med Mark Larving!

HVORDAN UNDGÅS COOKIE-REGISTRERING:
- Lær at slå cookies fra.
- Undgå spam og fælder
- Spar prisstigning mens du søger på f.eks. Momondo

IT SIKKERHED
- Få opdateret din PC
- Hvornår er noget OK på nettet, og hvornår skal du passe på?
- Undgå at blive snydt på nettet (phishing)
- Få grundregler i fht virus

HVORDAN DU UNDGÅR AT BLIVE OVERVÅGET PÅ NETTET?
- Om at slette din historik på PC og telefon.

FACEBOOK
- Muligheder for at finde sin egen måde at være på Facebook.
- Hvordan oprette en anonym profil - til AktivVirkens facebookgruppe?

HVAD DU BØR VIDE OM DIN SMARTPHONE (fredage)
- Hvordan du får plads på din tlf ved brug af SD-kortet.
- Gode APPs, som: Google maps / Minetilbud / Lommelygte / Diktafon / Spotify / Evernote / Mobilepay / E-boks / Valutaomregning / Endomondo / Adobe acrobat / Noter / DBA / Sprog & oversættelse mm.
- APPs til oplæsning, ordblinde, læsevanskeligheder og udenlandsk!

 Kig forbi i åbningstiden og aftal nærmere!

Foredrag den 15. februar 2017

Den Tænksomme Hjerne - dit potentiale 

Hvordan træner man intelligens? Foredrag den 15. februar kl 10-12 af Annabella Al-Nafusi

Psykologen Feuerstein har udviklet et institut i Israel, hvor man træner flygtninge med posttraumatisk stress og hjerneskadede med at genopbygge hjernen; Retarderede bliver normaltbegavede. Unge med downsyndrom tager universitetsuddanelse. Og normaltbegavede får bedre struktur og bedre hukommelse.

Vi kan i Danmark blive meget bedre til at opdage og træne intelligent tænkning! Når du træner din hjernes kognitive evner, udvider du dine potentialer og dine muligheder.

Med dette foredrag får du forståelse for tænkningens byggesten og fif til at udvikle dem. Hjernens 28 kognitive evner giver dig et let og genkendeligt billede af, hvad vi gør, når vi gør det, samt hvad vi ikke gør, når vi burde have gjort det. 

Foredraget er gratis for AktivVirkens medlemmer /50 kr for andre. Beløbet går ubeskåret til AktivVirken.


Kyndelmisse 3. februar 2017
Vi er i færd med at planlægge denne store årlige begivenhed, hvor AktivVirken inviterer køgeborgerne ind i varmen til det hyggelige kaffebord med hjemmebag. 
Alle vores aktiviteter bliver udstillet, så husk at medbringe effekter, som viser, hvad vi laver. 
Tilmeld dig som frivillig, så vi ved hvor mange vi skal lave aftensmad til. Der er brug for opsættere kl 17 og der kommer publikum kl 18-21.
Vi glæder os til en dejlig, hyggelig aften, i selskab med bl.a. Modelskibsbyggerne. 
Vel mødt!!


Julefrokost 14. december 2016
Traditionen er tro med julefrokost i AktivVirken med pakkeleg, julesang, konkurrence og hygge:
Vi starter med det vigtigste: maden hos Slagter Stig kl 12-13.30
Derefter er der kaffe og kage i Verandaen, sang og leg til vi går hjem kl ca. 16.

Ved tilmelding i AktivVirken indbetales 100 kr for maden. 
Medbring dit bedste humør og en herlig pakke til pakkeleg, så kan det kun gå godt!
Hjertelig hilsen fra bestyrelsen i AktivVirken
Ingeborg, Lene Vest, Mette Steiner, Helen Cliff, Dida og Nina.

Julecafé den 7. december
Syværkstedet inviterer alle i AktivVirken til julecafé i AktivVirken onsdag den 7.12.
Medbring effekter til dine egne julekreationer, og tag gerne lidt ekstra med til et fælles bord. På billedet kan du se, at AktivVirken ligger ind med en del forskelligt, som man kan købe sig.
Syværkstedet håber, at mange vil komme og hygge, så vi kan inspirere hinanden, og vi har ideer til at lave kalenderdekorationer, adventskrans, dør-dekorationer og dekorationstræer af naturmaterialer. Du er meget velkommen til at dele ideer her på begivenheden.
Yvonne bager småkager og Else Marie laver gløgg og æbleskiver.Syng med Vibe Lauth den 30. oktober 2016

Introduktionsdag 10. oktober 2016
AktivVirken har netop fået 17 nye medlemmer, og derfor tilbydes endnu en hyggelig iIntroduktionsdag med kaffe & kage mandag den 10. oktober, umiddelbart efter yoga.

På introduktionsdagen for nye præsenteres muligheder for at deltage og bidrage til vores fællesskab, så det forbliver levende og alsidigt.

Vel mødt! 

Sangerinde Vibe Lauth, kendt fra bla. Dansktoppen, Top Charlie, Giro 413, Syng med Reimar mm Kommer og underholder i AktivVirken i Gule hal

Vibe Lauth har også en lang karriere inden for showbissnes med revy som det primære.

 Vibe Lauht vil underholde med et blandet repertoire af sange, f.eks. Grethe Ingmann, Grethe Klitgaard, Piaf og nyere sange, samt selvfølgelig nogle af hendes egne Dansktophits. Der vil blive god mulighed for at kunne synge med og flere af numrene vil blive præsenteret med små input".

Hør Vibe lauth på youtube bl.a. denne: 

https://www.youtube.com/watch?v=E0Yx_QbFrRw 

Kom ud af kampen – & ind i glæden med Martin Advaith Kirkevang den 20. september 2016

Mandag, den 27. februar kl. 13.00

kommer Pia Søndergaard fra SmerteLinjen og fortæller om, hvordan det er at leve med kroniske smerter og hvordan man håndtere det.

Om at finde vej i livet og at turde stå ved den man er.
“Et hudløst ærligt og positivt provokerende foredrag”

Kender du det her med,
– At føle dig frustreret over tingene?
– at du ikke får sagt fra?
– at du har svært ved bare at være dig selv?
– at tankemylderet tager over?
– at det kan være svært at finde retning?
– at du gerne vil have mere tid og ro til dig selv?

Jeg har selv haft det lige sådan.…og har måttet kæmpe mig gennem tinnitus, fordøjelsesproblemer, negative tankemønstre, manglende motivation til arbejdet og en længsel efter bare at have det godt og mærke den indre ro…

Vi har alle muligheden for at skabe præcis det liv, vi drømmer om. Men hvorfor GØR vi det så ikke? Kom og hør min historie – Og find modet til at turde være dig selv – og lær hvordan du skaber positive – og holdbare – forandringer i dit liv!

DET OPNÅR DU:
Du (gen)finder troen på, at det er muligt at nå derhen du vil
Du lærer de kritiske trin til at bevare fokus på det vigtigste
Du finder motivationen til at skabe forandring i DIT liv
Du lærer hvordan du ændrer tankernes tag i dig
Du får motioneret lattermusklerne og går hjem med ny inspiration. 

Dette foredrag er til dig der:
# bare gerne vil have det godt
# ønsker mere glæde og nærvær i dagligdagen
# vil finde modet til at turde gøre det, der føles rigtigt for dig
# ønsker at bevare roen – selv i pressede situationer
# er klar til at finde mere overskud i en travl hverdag

“Personlig udvikling er et valg du træffer – og mestringen af processen er en egenskab du opøver”
– Martin Advaith Kirkevang

Ukulele festival den 8. august 2015

Danmarks første Ukulele Festival præsenteres af Ukulele-Eksperten.DK i samarbejde med Køge Kyst på den nye Søndre Strand. KØGE.

Ukulele-Eksperten.dk præsenterer Live Ukulele koncert

  • Ukulele boder, håndbyggede og vores kvalitets mærke "Leho" med stort udvalg af Ukuleler.
  • Gratis Fotoshoot på stranden, mød op i Hawaii tøj tema og få taget professional foto med den skønneste havudsigt. Har du ikke Hawaii tema tøj kan man i merchandise boden billigt købe det.
  • Initiativet er en non-profit festival, og der er adgang gratis for ALLE

Foredrag om Arv og Testamente den 9. marts 2014 

Arv og Testamente - få styr på dit, jeres, dine og mine.

Med inspiration fra DR's "Arvingerne" og "Til arven os skiller" Foredraget er for dig som gerne vil have styr på, hvordan du og din samlever/ægtefælle bedst sikrer hinanden, fællesbørn og særbørn. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål!


Foredraget vil indeholde de grundlæggende regler for arv inden for de danske arveregler: 

- Regler vedrørende efterladte, fælles og særbørn

- Kort om reglerne ved bortgang af den ene ægtefælle

- Oprettelse af de almindelige typer for testementer
 

Jule - gospel workshop den 14. december

Kom og syng med andre sangglade – alle er velkommen!

Mandag d. 14. december fra klokken 10.30 til 13.00 byder vi alle interesserede indenfor, til en festlig jule-gospelworkshop i Gule Hal.

Det er lykkedes at få Lasse Ebbeskov Jensen, der er korleder for det lokale gospelkor, Gospel Revolution, til at komme og undervise på workshoppen.

Dagen starter med opvarmning af krop og stemmer, hvorefter deltagerne vil blive stemmevurderet. Der vil blive indøvet enkelte gospelsange og workshoppen rundes af med en smagsprøve på deltagernes nye kunnen.

Som et festligt punktum for dagen, giver underviseren, der også er kendt under navnet Boogie-Lasse, en mini-koncert. Lasse Ebbeskov Jensen har nu på 5. år i Danmark arrangeret internationale Boogie-woogie koncerter for pianoer.

OBS! Deltagelse er gratis og tilmelding sker ved indgangen fra klokken 9.45 – 10.15.

Gospelworkshop'en er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje og deltagelse er gratis.

– mobil 2331 6339 – aktivvirken@gmail.com – www.aktivvirken.dk

Mød os på Foreningens dag den 13. juni i Rådhus Arkaden

Ved vor bod vil du kunne tale med de frivillige for aktivVirken der også vil være der med levende værksteder i de kreative aktiviteter vi udføre i AktivVirken: skind, læder, pels, strik og maleri arbejder

AktivVirken har fået flot opbakning det første år

Mandag den 18. august fyldte foreningen AktivVirken i Køge 1 år, og foreningen kan se tilbage på et meget travlt og aktivt år.

Ideen med at starte en forening op som henvender sig til alle i den arbejdsduelige alder, men af fysiske, psykiske og/eller sociale årsager ikke er på arbejdsmarked, har vist sig at have stor opbakning både af foreningens brugere, men også ved at Køge kommune samt Sundhedsstyrelsen her det første år, allerede har bevilliget AktivVirken over 100.000 kr. til foreningens virke.

Hos AktivVirken er udtrykket ”Tordenskjolds soldater” fint forenelig med AktivVirkens virke og mål.

De fleste af foreningens medlemmer er både frivillig og bruger af de mange aktiviteter.

- De fleste af os har et langt arbejdsliv bag os og har dér igennem opnået færdigheder, som vi i foreningens regi videregiver til hinanden og til de bruger der måtte være interesseret i at være med. Aktiviteter til hele det fysisk, mentale og sociale menneske, fortæller formand Nina Frahm.

AktivVirken kan prale af at de på bare 1 år har, når kontingentet er betalt, kunnet tilbyde gratis/næsten gratis kurser og rådgivning af frivillige medlemmer, der er uddannet eller autodidakte med års arbejdes erfaring inden for en bred vifte at tilbud til medlemmerne

Blomster dekorations Kursus 2014

Kursus i blomster dekorationer til påske 
v. blomsterdekoratør Sandie M. Jensen 
Mandag 31.03.2014 kl. 12.30 info / opstart 
Mandag 07.04.2014 kl. 12.30—14.00 
Mandag 14.04.2014 kl. 12.30—14.00 
Materialer taler vi om den første gang! 
Kurset er gratis for medlemmer, 
for øvrige er prisen kr. 50 der betales ved indgangen. 

Overraskelse på Køge torv i dag - Flash Mop

I forbindelse med Køge Frivilligdag i dag fredag d. 27. september arrangere AktivVirken i samarbejde med nogle fra Gospel Revolution og foreningen flashmops.dk en Flashmops på Køge Torv. Vil du med så starter det kl. 17.

AktivVirken har en spændende stand på Køge torv fra kl. 14 til 17.30 . Her finder du nogle af os der står bag foreningen, du kan også få informationer om foreningen, blive meldt ind for kun 30 kr. for resten af året og du vil kunne opleve en kunstmaler med sit staffeli, selv prøve kræfter med skitsetegning. Vi har også en konkurrence og arrangere walk and talk med taletidskort.  

Vil du med og synge på Flashmops så starter den kl. 17.00 vi synger ”This little light of mine” Du kan sagten være med da sangen er hurtig at lærer. Del dette med dine FB venner.  

Frivillighedsdag i Køge D. 27 september 2013

Mød AktivVirken på Frivillighedsdagen - Fredag den 27. september på Torvet i Køge fra kl. 14.00 – 17.30.

På dagen vil vi også have forskellige aktiviteter på pladsen:

* Skitse/tegneborde: hvor gæster kan tegne efter egen ide eller efter guiding ved illustrator og tegner Majbritt Habibi Andersene.

* Walk and talk med taletids kort: aktiviteten foregår ved at gæster melder sig til en Walk and talk aktivitet med en af de frivillig. Turen vare ca. 15. 20 minutter. Den frivillige medtage 4 kortspørgsmål som gæsten og den frivillig kan tale ud fra: De 4 kortspørgsmål er: Hvordan bruger vi vor fritid? Hvordan er vort netværk? Hvordan finder man fritidsaktiviteter i Køge? Vil et frivilligcenter i Køge være en god ide? - Det er selvfølgelig frit om man vil tale om andre emner.

* Konkurrence: Spørgeskemaer med teksten: 
Er der et Frivilligcenter i Køge?
Vil Aktivvirken etableret et i Køge? 
Der udlodde's 5 medlemskaber for 2013 som vil blive trukket en halv time før dagen slutter og offentliggjort på stedet vinderen får direkte besked hvis de ikke er tilstede ved udtrækningen.

Frivillighedsdagen er en super dag for at profilere AktivVirken - At få Køge borgerne og Politikerne opmærksomhed.  

Vil du være frivillig på AktivVirkens stand er du meget velkommen

Kontakt os på 2331 6339 eller mail aktivvirken@gmail.com

Emotionel Body Dance (EBD)

Kom, oplev og prøv Emotionel Body Dance (EBD) 

Tidspunkt: Kl. 11.00-12.00.  

EBD er en blanding af de 5 rytmer, fri dans og mindful dans.

Inspirationen er derudover hentet fra bl.a. enneagrammet, Kinesisk øjenbevægelser i dans og psykologien om kroppen i bevægelse.

Kroppens bevægelse er også et sprog og har en direkte måde at udtrykke sig på, som vi ofte glemmer. Når vi danser og bevæger os i Emotionel Body Dance vil vi bruge vores krop på nye måder og dette kan åbner op for ny måder at tænke og handle på og derved give os flere muligheder og glæder.

Alle kan være med til denne 45 min workshop på dansens dag, hvor tempoet er afvekslende og dansen og det kropslige udtryk vil være individuelt. Vi vil dans for og med os selv, men der vil også elementer, hvor vi danser med hinanden.

Underviser: NLP- og Danse coach Naima Halse Kirkefeldt, uddannet ved koreograf, danser og skuespiller Zitta De Fries institut.

 

Sjov motion til dejlig musik den 29. april 2014

Tidspunkt: Kl. 12.30-13.30. 

Vi danser, sanser og oplever os igennem en times motion hvor vi vil arbejde med både stemme, bevægelse, lyde, syn og følelser.

Ved Nina Frahm, Samlivs - og seksualrådgiver med speciale i kropssprog.

Københavns Drengekor.

Entré: 50 kr. 
Ons. d. 11. december 2013, kl. 19.30-21. 
Herfølge Kirke, Kirkepladsen 1, Herfølge

Køge Musikskoles Julekoncert.

Tor. d. 12. december 2013, kl. 19-20.30. 
Køge Kirke, Sct. Nicolai, Kirkestræde 26, Køge

 

Live torsdag.

Damkier/Kaas Blues Quartet, masser af velklingende "Old School City Blues" sammen med Pedro Fussing, bas og Sven Levandowsky på trommer. Læs mere
Tor. d. 12. december 2013, kl. 20-23. (Fri entré) 
Hugo´s Kælder, Brogade 19, Køge

 

Julekoncert.

Trine Opsahl, keltisk harpe og Josefine Opsahl, cello, spiller julen ind. 
Søn. d. 15. december 2013, kl. 19. (gratis)
Lellinge Kirke, Ringstedvej 212, Køge

Christmas Carols - syng med!

Vi synger de traditionsrige Christmas Carols under ledelse af kirkens organist Roger Minch-Fairwood. Bagefter serveres traditionelle mince pies. 
Tir. d. 17. december 2013, kl. 17. 
Ølby Kirke - og Sognegård, Ølby Center 79-81, Køge

 Live torsdag.

Peter Philipsen, sanger i "Kim Larsen Jam", en mand fra København ændrer med et trylleslag alle fordomme om "kopisangere".
Tor. d. 19. december 2013, kl. 20-23. (Fri entré) 
Hugo´s Kælder, Brogade 19, Køge

 

Salmemaraton.

Den danske Salmebog nr. 373-384. 
Tir. d. 7. januar 2014, kl. 19-20.20. 
Herfølge Sognegård, Kirkepladsen 3, Herfølge

 

Litteraturstudiekreds.

Tor. d. 9. januar 2014, kl. 19.30-22. 
Herfølge Sognegård, Kirkepladsen 3, Herfølge

 

Niels Larsen Stevns - Slagmaleri.

Niels Larsen Stevns (1864 -1941) var en af dansk modernismes væsentligste malere. Læs mere
Lør. d. 28. september 2013 til søn. d. 23. februar 2014, Ti.-sø. kl. 10-17. (Entré: Børn (under 18 år): gratis Unge (18-24 år): 20 kr Voksne: 50 kr Seniorer (over 65 år): 40 kr) 
KØS - Museum for kunst i det offentlige rum, Nørregade 29, Køge

 

Nye kunstværker i samlingen.

KØS viser nu et stærkt udvalg af de skitser og modeller, museet har erhvervet til sin permanente samling siden 2007. Læs mere
Lør. d. 28. september 2013 til søn. d. 10. august 2014, Ti.-sø. kl. 10-17. (Entré: Børn (under 18 år): gratis Unge (18-24 år): 20 kr Voksne: 50 kr Seniorer (over 65 år): 40 kr) 
KØS - Museum for kunst i det offentlige rum, Nørregade 29, Køge

 

NYHEDER

27-09-2013

Foreningsdag På Køge Torv

Mød AktivVirken frivillige på Køge Torv d. 27 september 2013. Der vil vi stå med en Informations stand med informationer om vor forening og aktiviteterne i foreningen.
På dagen vil vi også have forskellige aktiviteter på pladsen:

* Skitse/tegneborde: hvor gæster kan tegne efter egen ide eller efter guiding ved illustrator og tegner Majbritt Habibi Andersen. 

* Walk and talk med taletids kort: aktiviteten foregår ved at gæster melder sig til en Walk and talk aktivitet med en af de frivillig. Turen vare ca. 15. 20 minutter. Den frivillige medtage 4 kortspørgsmål som gæsten og den frivillig kan tale ud fra: De 4 kortspørgsmål er: Hvordan bruger vi vor fritid? Hvordan er vort netværk? Hvordan finder man fritidsaktiviteter i Køge? Vil et frivilligcenter i Køge være en god ide? - Det er selvfølgelig frit om man vil tale om andre emner.

* Konkurrence: Spørgeskemaer med teksten: 
Er der et Frivilligcenter i Køge?
Vil Aktivvirken etableret et i Køge? 
Der udlodde's 5 medlemskaber for 2013 som vil blive trukket en halv time før dagen slutter og offentliggjort på stedet vinderen får direkte besked hvis de ikke er tilstede ved udtrækningen.

23-08-2013

AktivVirken blev stifter d. 19.08.2013

AktivVirken blev stiftet og vedtægterne godkendt på generalforsamlingen d.19.08.2013, Ølby biblioteks foredragssal. 5 bestyrelsesmedlemmer, 2 suppleanter og forenings revisor blev valgt og konstitueret.

26-07-2013

AktivVirken kan nu ses på www.kultunaut.dk

17-07-2013

Stiftende møde aflyst ny dato for stiftelse

AktivVirken måtte aflyse det stiftende møde i dag den 17. juli 2013. 
Årsagen var for få fremmødte. 

De fremmødte valgte i stedet en ny dato for det stiftende møde, hvor folk forhåbentlig er kommet hjem fra ferie. 
Datoen blev
Mandag d. 19. august 2013 kl. 13.30 
Stedet for mødet er ikke kendt endnu men vil blive offentliggjort snarest.

Vi håber de mange der har tilkendegivet interesse for AktivVirken har mulighed for, på det tidspunkt, at møde op og støtte op om stiftelsen af AktivVirken. 

Venlig hilsen
Initiativgruppen

15-07-2013

Stiftende møde

Husk! AktivVirken afholder stiftende møde onsdag den 17. juli 2013 kl. 13.30 på Strandvejen 215, 4600 Køge.
Alle er velkommen - giv meget gerne besked om du kommer da vi køber lidt ind i dagens andledningen.

09-07-2013

Garagesalg til fordel for SOS-børnebyerne

Garagen er fuld af ting og sager. Alt sælges til fordel for SOS- børnebyerne. http://www.genbrug-sos.dk/ på adressen Stevnsvej 81B, Strøby-Egede, 4600 Køge. tlf 2360 0265

Stiftende møde

Mandag den 19.august. 2013 kl. 13.30
Sted: Ølby bibliotek, Ølbycenter 53, 4600 Køge

Kom og vær med til at starte en spændende forening op!

Venlig hilsen

Initiativgruppen